Publicat pe

Prajitura Blueberry Black Currant Tea

Ingrediente:1 ceasca lapte
3 infuzii in forma de piramida Black Currant
2 cesti de faina cernuta
2 lingurite si jumatate de praf de copt
o jumatate de lingurita de sare
o treime de ceasca margarina
1 ceasca si un sfert de zahar
1 ou
1 lingurita vanilie
1 ceasca plina cu afine proaspete, la temperatura camerei
Mod de preparare:Intr-o cratita mica incalzeste laptele pana ajunge aproape de punctul de fierbere. Ia cratita de pe foc si cufunda complet in lapte cele 3 piramide cu ceai Black Currant. Pune vasul deoparte sa se raceasca. Cand s-a racit, indeparteaza infuzoarele, storcand cat mai mult lichid care a ramas in acestea.
Aseaza gratarul cuptorului la o treime de baza si incalzeste cuptorul la 180°C. Ia o tava patrata pentru prajituri cu latura de aproximativ 23 cm si unge-o cu ulei, apoi presar-o cu faina.
Cerne faina, praful de copt si sarea. Amesteca margarina si zaharul pana devin o crema folosind un mixer electric la viteza medie. Adauga oul si vanilia si bate amestecul aproximativ 4 minute, pana devine usor si pufos. Adauga amestecul din faina, praf de copt si sare alternativ cu infuzia pregatita in lapte astfel incat sa torni de 3 sau 4 ori din fiecare.
Incorporeaza afinele in amestecul din tava si apoi niveleaza usor suprafata cu lingura. Coace prajitura timp de 25-30 de minute, pana cand incepe sa aiba partea din centru usor scufundata. Lasa la racit timp de 10 minute pe un suport, dupa care poti rasturna prajitura din tava.