Publicat pe

Mini briose cu ceai Bombay Chai

Ingrediente:Trei sferturi de ceasca de lapte
3 infuzii-piramida Bombay Chai
1 ceasca faina obisnuita
1 lingura si jumatate de faina speciala pentru prajituri (nu din cea care creste singura)
1 lingurita si jumatate de praf de copt
O jumatate de lingurita de sare
Un sfert de lingurita de piper negru proaspat rasnit
Un sfert de lingurita de scortisoara
Un sfert de lingurita de ghimbir rasnit
Un sfert de lingurita de cardamom rasnit, un praf de cuisoare, un praf de nucsoara
4 linguri de unt nesarat, la temperatura camerei
Trei sferturi de ceasca cu zahar brun
Glazura cu lapte condensat (reteta este mentionata mai jos)
Mod de preparare:1.Incalzeste cuptorul la 180°C.  Imbraca formele pentru briose cu hartie pentru copt. Incalzeste laptele la foc mediu pana ajunge la punctul de fierbere. Ia laptele de pe foc. Adauga piramidele de ceai si lasa la infuzat timp de 15 minute, acoperind vasul cu un capac. Scoate piramidele din lapte, stoarce lichidul din ele si apoi arunca-le. Lasa laptele la racit. Intr-un alt vas, pune cele 2 feluri de faina, praful de copt, sarea, piperul negru si condimentele si amesteca-le cu un tel.
2. Cu ajutorul unui mixer electric la viteza medie, amesteca untul si zaharul brun pana cand compozitia devine  usor galbuie si spumoasa. Adauga ouale unul cate unul si amesteca pana cand fiecare este incorporat in compozitie, avand grija sa amesteci si ingredientele care de obicei se lipesc de marginea vasului. Da mixerul la viteza mica. Adauga faina in 3 etape, alternand cu adaugarea infuziei cu lapte in 2 etape, si amesteca dupa fiecare data cand ai adaugat faina sau infuzia pana se omogenizeaza.
3. Imparte compozitia in mod egal in formele pentru briose asezate una langa alta, umpland-o pe fiecare trei sferturi. Pune-le in cuptor la copt, intorcand formele la 180° pentru ca briosele sa se coaca uniform, pana cand capata o culoare aurie, iar textura briosei este pufoasa, aproximativ 10-12 minute. Scoate formele din cuptor pe un suport pana la racirea completa.
Pentru a termina ornarea lor, cufunda fiecare briosa in glazura, intoarce-o repede in pozitie normala si pune-o pe o farfurie. Tine-le la temperatura camerei pana cand se servesc.Glazura cu lapte condensat
4 linguri de unt nesarat la temperatura camerei
O jumatate de ceasca plus alte 2 linguri de lapte dulce condensat
Un praf de sare
Trei sferturi de ceasca zahar pudra, cernut

Cu un mixer electric la viteza medie, amesteca untul, laptele condensat si sarea pana compozitia devine omogena. Amesteca apoi zaharul pudra, cate un sfert de ceasca o data, pana se incorporeaza, apoi bate la viteza mare intreaga compozitie pana cand devine densa si omogena. Trebuie folosita imediat pentru ca glazura se intareste pe masura ce se raceste.
Cantitate suficienta pentru 46 de mini-briose.