Publicat pe

Ceaiul in varianta moderna

Transforma o dupa-amiaza de duminica intr-una de neuitat

In jurul anului 1840, cand ducesa Anna de Bedford a organizat prima ceremonie de servire a ceaiului dupa-amiaza, acest eveniment era o chestiune de care se bucurau exclusiv femeile. Din fericire, vremurile s-au schimbat. Petrecerea cu ceai moderna este ocazia perfecta pentru a-ti invita toti prietenii, barbati si femei deopotriva, pentru a petrece o dupa-amiaza de duminica relaxanta si perfecta pentru a socializa.

Sa ne intoarcem atentia catre influentele din Est

Gandita in stilul asiatic contemporan, o astfel de petrecere cu ceai ii va relaxa pe invitatii tai si ii va face sa se simta cu adevarat importanti. Pentru asta trebuie sa ne concentram pe simplitate, eleganta, fara sa ne incarcam cu detalii inutile. Aranjeaza masa folosind farfurii in culori intense si aranjamente care sa cuprinda o singura specie de flori. Alege mancaruri care sa fie proaspete, usoare si aromate. Poti lua in calcul pastai tinere de soia fierte si putin sarate, sushi sau sashimi. Experienta va fi una racoroasa si usoara.

Idei moderne

Poti realiza un piedestal compus din ceaiuri care se potrivesc cel mai bine meniului tau care sa cuprinda sortimente precum Sencha, Formosa Oolong sau Ginger Lemongrass.

Té e dolci – Ceai si ceva dulce

Aceasta asociere se potriveste de minune atat persoanelor traditionaliste, conservatoare, cat si celor care au o fire indrazneata. Niste boluri cu struguri si smochine pot fi ornamentele potrivite pentru a infrumuseta masa. Poti asculta melodii ale lui Andrea Bocelli, Luciano Pavarotti sau ale Mariei Callas in timp ce iti servesti invitatii cu pizelle, canolli, prajiturele in forma de semiluna sau tiramisu. Foloseste ceasca Café Cup pentru a servi ceaiurile preferate:  Earl Grey, English Breakfast, Estate Darjeeling sau Orange Pekoe. O petrecere usor de organizat de care oaspetii tai vor fi incantati.