DESCRIERE CEAI NEGRU ESTATE DARJEELING
Deși este clasificat „ceai negru”, una dintre caracteristicile unice ale ceaiului Darjeeling este că de fapt variază de la verde la oolong și la negru în fiecare lot. În timpul procesului de oxidare (nivelul de oxidare prin care trece ceaiul este una dintre principalele diferențe între ceaiurile verzi, oolong și negre), ceaiul Darjeeling este rar amestecat sau răzlețit. Acest lucru înseamnă că unele părți ale ceaiului nu sunt expuse la fel de mult laaer ca altele, lăsând aceste părți mai puțin oxidate mai aproape de capătul verde al spectrului. Privind ceaiul Darjeeling varsat, se poate observa această combinație de nuanțe de culoare în frunze. Ceaiul nostru clasic Darjeeling provine din Valea de Gold a Darjeeling-ului. Cea mai faimoasă și geografic protejată zonă de cultivare a ceaiului din lume se află în vârful de nord al statului Bengalul de Vest, din India. Situat în Valea de Sud Kurseong din districtul de cultivare a ceaiului Darjeeling, domeniul Monteviot este una dintre cele mai mici și cele mai vechi plantații de ceai din India de astăzi. Tea Forté este mândră să ofere acest ceai organic. Aerul rarefiat al muntilor Himalaya ofera arome complexe de alune prajite si nuante florale acestei “sampanii a ceaiurilor”.
NOTE DE DEGUSTARE
Gust: Curat, crocant și clar;
Nas: Floral, parfumat, proaspăt și ușor;
Culoare: Cupru strălucitor.
Contine cofeina: da
Timp de infuzare: 3-5 minute,
Temperatura de infuzare: 100 de grade Celsius.
Ingrediente*: ceai negru.
Dimensiuni cutie metalica: 7 cm diametru, 14 cm inaltime. Greutate: 80g
*Ingrediente provenite din agricultura ecologica.
Certificat organic, producator: CZ-BIO-003.
Distributie ecologica, certificata de SRAC CERT S.R.L., cod: RO-ECO-026.