DESCRIERE CEAI BOMBAY CHAY
Baza acestui ceai de la Tea Forté Chai este ceai negru din regiunea Nilgiri din sudul Indiei. Nilgiri înseamnă literalmente „deal albastru”. În regiunea Nilgiri se găsesc numeroase cascade, specii de plante înfloritoare și munți înalți, inclusiv Vârful Doddabetta, cel mai înalt din lanț, având 2.637 m. Dealurile Nilgiri fac parte din Rezervația Biosferei Nilgiri, care este parte din rezervațiile biologice protejate din India. Chai este cuvântul pentru ceai în multe limbi și se crede că provine din cuvântul cantonez „cha” (de exemplu, în persană, hindi, coreeană, rusă, mandarină și swahili). În lumea vestică, ceaiul chai este în general denumit ceai indian negru aromat, care este savurat din zori și până seara în India, unde este servit tradițional cu lapte integral fiert și zahăr pentru o infuzie unică. Amestecul minunat, dar delicat, de ghimbir, scorțișoară, cardamom, cuișoare, anason stelat, piper negru și arome conferă ceaiului Tea Forté Chai caracterul său. Ceaiul Chai de la Tea Forté conține condimente foarte aromate și gustoase. Chai-ul nostru Bombay combină ceaiul negru cu condimente într-un masala chai tradițional indian. Rețetele de chai variază enorm, folosind diferite condimente, zaharuri și tipuri de lapte. Deși ‘chai’ este folosit în limba engleză pentru a se referi la aproape orice ceai condimentat sau băutură latte de ceai, chai este cuvântul generic pentru ceai în India, Iran, Thailanda și în alte părți, și este foarte similar cu cuvântul pentru ceai în Japonia, ‘cha’ (așa cum se vede în Sencha). Recomandăm cu tărie laptele și un îndulcitor după gust pentru Bombay Chai-ul nostru. Pentru o băutură mai bogată, încălziți laptele înainte de a-l adăuga și folosiți până la 1 parte lapte pentru fiecare 2 părți apă. Preparat în acest fel, Bombay Chai-ul nostru este un ceai excelent pentru micul dejun, în special iarna.