DESCRIERE CEAI HORECA BLACK CURRANT
Acest ceai negru din provincia Yunnan din China este combinat cu frunze delicate de mure și arome naturale, conferind un caracter fructat distinct. Provincia Yunnan este renumită pentru cultivarea celor mai bune ceaiuri negre de calitate înaltă din China, bine cunoscute pentru frunzele lor mari și delicate și numărul de muguri. Situată la distanță în poalele de la granița cu Laos și Myanmar (Burma), provincia Yunnan este una dintre cele mai vechi regiuni de producție a ceaiului din lume și, prin urmare, este adesea numită ‘leagănul’ ceaiului. Condițiile de cultivare a ceaiului negru sunt considerate ideale: combinația de sol roșu, fertil și clima constantă corespunzătoare oferă condiții perfecte. Clima din Yunnan este ceațoasă și umedă, cu o temperatură medie constantă pe tot parcursul anului de 15-23°C. Murul conține niveluri ridicate de taninuri și vitamină C. Coacăzul negru este, după Earl Grey, cel mai popular ceai negru aromat din America de Nord și Europa. Este excelent oricând ai nevoie de un ceai cu cafeină, credem că coacăzul negru este cel mai bine savurat într-un ritual tradițional de ceai englezesc. Coacăza neagră este excelentă cu lapte și zahăr, dar aroma dulce a fructului iese cel mai bine la iveală atunci când este consumată neagră sau ușor îndulcită.
NOTE DE DEGUSTARE
Gust: Echilibrat, cu note de coacaze negre si mure ;
Nas: Fructat si floral intens;
Culoare: Chihlimbariu inchis;
Timp de infuzare : 3-5 minute;
Temperatura de infuzare: 100 grade Celsius;
Ingrediente: Ceai negru.
Contine cofeina: Da
*Ingrediente provenite din agricultura ecologica.
Certificat organic, producator: CZ-BIO-003.
Distributie ecologica, certificata de SRAC CERT S.R.L., cod: RO-ECO-026.