CUM SE PREPARĂ CEAIUL MATCHA? - Tea Forté
Coș

Nu ai niciun produs în coș.

Nu sunt produse în coș.

Cum se prepară ceaiul matcha

CUM SE PREPARĂ CEAIUL MATCHA?

Istoria ceaiului matcha

Ceaiul Matcha a crescut în popularitate în ultimii ani datorită ritualului japonez al pregătirii ceaiului și a beneficiilor aduse sănătății. Crescut la umbră, recoltat primăvara și pisat cu piatră până ajunge o pudră de culoare verde deschis, ceaiul matcha este  un ceai verde. El este făcut din aceleași frunze de “camellia sinensis” folosite la ceaiul verde obișnuit. Diferența dintre ele este aceea că atunci când bem matcha, consumăm frunzele de ceai, în timp ce în alte forme de ceai verde, bem apă infuzată cu aromă de frunze de ceai verde.

Ceaiul matcha este servit în mod tradițional folosind o serie de accesorii, incluzând bolul ceremonial (chawan), telul din bambus (chasen) și un mic polonic (chashaku).

Un călugăr budist a dus pudră de ceai din China în Japonia în secolul 12 și tradiția ceremoniei chanoyu a prins rădăcini. La început, ceremonia a fost rezervată războinicilor și membrilor nobilimii dar, cu timpul, masele au adoptat „moda”.

Tipurile de pregătire a ceaiului  matcha

Calitățile acestui tip de ceai pentru sănătatea organismului și gustul său plăcut au făcut ca matcha să fie popular și să se răspândească în întreaga lume. Astăzi, matcha este folosit și ca ingredient culinar în rețetele de desert și apreciat în formele sale cele mai tradiționale: usucha and koicha.

Usucha înseamnă  “ceai subțire”, în timp ce koicha înseamnă “ceai gros” și este băutura ce mai tipică folosită în ceremonialul ceaiului. După cum sună, cele două tipuri de ceai  pot avea consistențe diferite.

Shopping Cart